Ове недеље су започети радови на изградњи и асфалтирању Шумадијске улице у Малој Моштаници. По завршетку радова, крајем новембра ова месна заједница биће спојена са Великом Моштаницом, Вранићем и Мељаком. За грађане Мале Моштанице али и Обреновца, ово ће бити још један алтернативни правац ка суседној општини Барајево.

Иван Лазаревић председник Савета месне заједнице Мала Моштаница је рекао да се на примеру нове деонице кроз Руцку која је на располагању када су радови на клизишту на Умци и Дубоком види колико овакве инвестиције вреде.  Он је истакао да је у Малој Моштаници у последње време пуно тога урађено на унапређењу живота мештана од чега је издвојио да уместо некадашња четири директна поласка за Београд данас постоји 166, као и да је пре пет година постојао само један улаз и излаз у насеље, а да данас има чак осам алтернативних праваца.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је казао како је ово један од најлепших делова општине.

– Пут дели највеће и најлепше шуме, са једне стране је шума Јасеново, а са друге шума Дубоко. Наши суграђани у Филиповића крају нису имали асфалт, али ово је и један значајан алтернативни правац који ће повезати Барајево и нашу општину. Када се изгради ова деоница Од Секретаријата за јавни превоз Града Београда ћемо затражити линију која би повезала Барајево и фабрику ”Меи Та” – најавио је Вранешевић.

Немања Радојевић директор предузећа ”Градкоп” које изводи радове је потврдио да се радови изводе у максималној могућој ширини коју дозвољава путни појас, као и да ће ширина асфалтног застора бити 4 метара.