У Спортско културном центру ”Обреновац” јуче је одржана трибина која је на једном месту окупила хранитеље из Обреновца и просветне раднике. Деца која су остала без родитељске бриге, доживела су различите губитке, била су изложена занемаривању и зато је потребно повратити поверење како би могли да успоставе блискост и емотивну везу значајну за њихов развој. О овоме и другим проблемима говорило се на трибини коју је организовао Центар за породични смештај деце.

– Све релевантне институције препознале су значај теме и данашња трибина представља прилику да се окупе сви они људи који су важни за њихову будућност – рекла је Светлана Миленковић, психолог из центра за породични смештај и усвојење ”Београд”.

Значај трибине истакли су и представници Клуба хранитеља Обреновац.

– Подршка ових институција је веома важна, на овај начин заједно решавамо проблеме и градимо сигурну и лепшу будућност наше деце – казала је Наташа Новаковић, председница Клуба.

Члан Већа Градске општине Обреновац Олга Миросављевић подсетила је на то да општина пружа велику подршку свим хранитељским породицама, којих у Обреновцу има 46 и брину о седамдесет двоје деце.

У току наредног месеца Клуб хранитеља планира одигравање представа и изложбе за децу из хранитељских породица.