Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” наставља акцију чишћења дивљих депонија на територији целе општине, како по граду тако и по околним селима. У склопу те акције данас је очишћена депонија у месној заједници Кртинска.

– Депонија у Кртинској представља вишегодишњи проблем и ово је други пут ове године да се чисти дата локација. Велики проблем је то што се све ове депоније обнављају, након недељу до месец дана опет буде иста количина отпада која је постојала и пре чишћења. Са ове локације је до сада уклоњено преко сто кубика отпада а очекујемо да ће га бити још – казао је Бранислав Вилотић из Kабинета председника општине.

Он је најавио да ће машине, након ове депоније, бити пребачене на локацију која је преко пута, као и на депонију иза постројења на Младости која је такође већ чишћена ове године.

– Овакве депоније поред пољопривредних површина представљају велики проблем по загађење животне средине, јер ветар, домаће и дивље животиње шире ђубре по околним њивама и по целом селу, притом може да дође до загађења површинских вода које се разливају по њивама као и загађења подземних вода које директно могу да угрозе бунаре – закључио је Вилотић и поново апеловао на суграђане да отпад бацају на места која су за то предвиђена.

Бранко Јевтић, председник Савета месне заједнице Кртинска је објаснио да се депонија налази између насеља Младост и Кртинска. Он сматра да је прављење дивљих депонија нехигијенски и нецивилизовано и позвао све мештане да се обрате Јавном комуналном предузећу и да искористе акције које то предузеће организује сваке прве суботе у месецу.