Део Обреновачког пута од ресторана “Мала Колубара” до скретања за насеље Кованчина у Мислођину, затворен је за саобраћај због изградње надвожњака у склопу ауто пута. Возила ће се наредне две године кретати новоизграђеном алтернативном деоницом паралелно уз Обреновачки пут.

Почетак изградње надвожњака данас је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима.

– Након завршетка помоћне саобраћајнице прелазимо у другу фазу радова, а то је изградња надвожњака који ће практично представљати нови улаз у Обреновац и наше ново лице. За нас је јако важно да овај пројекат буде што пре завршен, али нам је такође важно да се у роковима заврши и деоница Нови Београд – Сурчин – Обреновац. Када се за Нову годину буде отворио аутопут и када крену сви из Србије од Прељине ка Београду, овде ће бити катастрофалне гужве дуж Барича и Умке. Да Обреновчани не би проводили сате у превозу до Београда ми ћемо дати све од себе да овај пројекат у року буде завршен. Желимо да што пре имамо нову и модерну везу, а пре свега безбедну и брзу – казао је Чучковић и закључио да ће на овај начин Обреновац, заиста, постати један модеран европски град. Он је додао и да га радује наредба министарке Михајловић да се даноноћно ради на изградњи овог аутопута.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је истакао да је део Обреновачког пута код Мислођина у претходном периоду представљао црну тачку.

– У протеклих неколико година смо учинили све са аспекта безбедности у саобраћају што је било у нашој ингеренцији, обележен је пешачки прелаз, урађена је јавна расвета, постављене су виброзвучне траке на коловозу као и уређаји радардоплери који су знатно успорили брзину кретања возила. Коначно решење ћемо добити изградњом надвожњака који ће бити висок седам метара, са осветљењем и са тротоарима са обе стране – нагласио је Вранешевић.

Милоје Митровић представник Савета месне заједнице Мислођин је истакао да је Савет у свакодневном контакту са мештанима који су изразили забринутост поводом изградње одводних канала у склопу аутопута, али је додао да су и задовољни што ће на крају изградње имати једноставнији излаз на аутопут. Он је све мештане Мислођина као и пролазнике замолио за стрпљење током трајања радова због важности пројекта.