Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове на реконструкцији водоводне мреже у Улици Краља Александра Првог до Црне тачке, чија вредност износи 34 милиона динара.

Чучковић је нагласио да се ускоро отвара тендер за изградњу цевовода који ће ићи према Грабовцу са циљем да почне да се разводи секундарна водоводна мрежа у седам месних заједница на територији Обреновца које тренутно немају воду.

– Мислим да је јако важно да грађани Обреновца виде колики је промер цеви и како је ово робусно градилиште које је неопходно да би се снабдело комплетно становништво у делу наше општине ка Убу – казао је Чучковић.

У питању је друга фаза радова и то деоница од Улице Арчибалда Рајса до вртића ”Весељко”, а радове изводи Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда, објаснио је директор ЈКП ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

– Данас почињу завршни радови коловоза једним делом и враћање тротоара у првобитно стање. Радови су јако компликовани, јер је деоница захтевна због сплета раличитих инсталација, али очекујемо да ће бити готови до краја новембра. Циљ радова је да се постојећа мрежа, која је била пречинка фи 200, повећа на фи 600 која ће практично омогућити снабдевање водом за села Грабовац, Дрен, Вукићевица, Љубинић, Бровић, Пироман и Орашац – истакао је Матић.

Чучковић је искористио прилику и најавио још инфрастуктурних радова широм Обреновца.

– Ми ћемо у следећој години завршити канализацију у Уровцима и Кртинској и завршавамо пројектовање за канализацију на Шабачком путу у Звечкој. За све ово смо обезбедили новац, техничку документацију са грађевинском дозволом, и требаће нам годину и по дана да се ови радови заврше – казао је Чучковић и најавио да ће бити урађена и пројектна документација за Баричку реку са свим околним брдским улицама. Он је додао да ће то бити захтеван грађевински пројекат због покренутих клизишта.

Чучковић је поменуо да ће се у Ратарима извести пилот пројекат независног система канализације и то ће бити модел по којем ће комплетан Обреновац добити канализацију, те ће, захваљујући томе, како каже, септичке јаме бити послате у историју.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац је најавио да ће након ових радова код вртића ”Весељко”, бити реконструисана и комплетна улица.

– Стварају се услови за реконструкцију Улице Ђачког батаљона и изградњу четврте и пете фазе Тамнавске улице. Имамо идеју да урадимо и шесту фазу како бисмо комплетирали целу обилазницу око Обреновца и изместили тешки саобраћај. Паралелно са овим Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда је расписала тендер за изградњу канализације у Звечкој на Ваљевском путу, а извођача ћемо добити 20. новембра – казао је Вранешевић.