На Свечаној седници Скупштине града Београда, поводом манифестације “Дани Београда”, која се одржава од 16. до 19. априла, данас су проглашени добитници Награде града Београда за 2010. годину. Седници је председавао Александар Антић, председник градске скупштине, а присуствовали су градоначелник Драган Ђилас, чланови Градског већа, одборници, председници општина, секретари, директори предузећа, те председници и чланови комисија за доделу награда.

Награда града Београда додељује се по девети пут, а број области проширен је на деветнаест.  На иницијативу градоначелника, установљене су четири нове награде, и то за пољопривреду, херојско дело, дугогодишњи рад и трајан допринос развоју града и специјално признање за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за Београд. Комисије за доделу награда, састављене од најеминентнијих стручњака, обавиле су велик и одговоран посао и од 209 предложених кандидата сачиниле прво ужи, а затим коначан избор најбољих појединаца.
 
Добитници Награде града Београда за стваралаштво младих за 2010. годину у области науке су – тим “Strawberry energy” Милош Милисављевић, Тамара Туршијан, Бојан Васиљевић, Мирослав Рибарић, Михаило Васић, Страхиња Јанковић, Урош Уљаревић и Бојана Борковић, за пројекат “Јавни соларни пуњач – Strawberry tree”, постављен у Обреновцу 14. октобра 2010. године.
 
 
 
Добитницима ће награде свечано бити уручене у уторак, 19. априла, у подне у Старом двору.