На данашњој седници Скупштине градске општине Обреновац одборници су дали позитивно мишљење на нацрт Плана детаљне регулације за изградњу (реконструкцију) саобраћајнице од пута за ПК “Младост” на територији градске општине Обреновац до насеља Бољевци на територији градске општине Сурчин, са мостом преко Саве – прва фаза, на основу аргументације изнете у мишљењу Одељења за урбанизам и комунално грађевинске послове Управе ГО Обреновац.
 
Због примедби грађана истакнутим на презентацији Плана у градској општини Обреновац 8. априла 2011. године, које су званично у писаном облику упућене Комисији за планове, у складу са прописаном законском обавезом и процедуром, још једанпут треба преиспитати целисходност и техничко решење прикључне саобраћајнице предвиђене у простору нацрта Плана. 
 
Обраћајући се на данашњој седници одборницима Скупштине председник ГО Обреновац Жељко Јоветић је рекао: 
 
– Годинама се са ове говорнице саопштавају планови, што наши, што виших нивоа власти. Највећа тема о којој смо дискутовали је био и остао мост. Данас је пред нама План детаљне регулације моста и скромних пар стотина метара до њега. Радови на мосту су отпочели почетком фебруара и још увек трају. Крај радова је планиран у новембру. Историју моста знате. То је још један од пројеката у Србији који је започет и којем нисмо назирали крај годинама. Уметници смо да започнемо и да никад ништа не завршавамо. Кажем, радови трају на самој конструкцији. Обиђем их некад са медијима, чешће без медија, што и вама саветујем. Стручно мишљење на ПДР су дали просторни планери из Јавног предузећа за изградњу, Веће је прихватило и оно је данас пред нама. Даља судбина моста данас зависи и од вас. Ставите се за тренутак у улогу оног ко је наручилац овог посла, а то су Град Београд и Република Србија. Мислите ли да нема неких пројеката широм Србије где би могао да се преусмери новац са овог пројекта ако су они којима се он гради незадовољни? Наравно да има. То, наравно, нећемо дозволити. Да би сишли са моста потребно је неке куће уклонити, неку имовину решити. Постоје два начина за решавање имовине. Први пут је спорији, преко Плана детаљне регулације. Кад се план усвоји, прогласи се јавни интерес, вештаци процене колико то вреди, и споразумно или не, решава се имовина. Други је паралелан поступак који се последњих месеци водио у општини. Ми смо били домаћини а преговарачи господа из Дирекције. После низа виђања са нашим комшијама и нових вештачења, имовина је решена тако да радови могу несметано да се спусте и на обалу. Ми смо се изгледа уплашили шансе у којој смо се нашли. Ми смо се уплашили да ћемо овај мост после 15 година да ставимо у функцију? Уплашили смо се да ћемо коначно урадити нешто што ће генерације после нас тешко моћи да превазиђу? Ви данас долазите у ситуацију у којој су били Обреновчани када су правили Хотел и Дом, кад су бедемима оградили Саву или кад су кренули са топлификацијом. И ваш ће мандат бити упамћен по нечему великом и зато немојте да вас то плаши, без обзира да ли подржавате ову коалицију или не.
 
Изградњом моста преко Саве, који ће спојити друмски саобраћај општина Обреновац и Сурчин, возачи ће од Обреновца за мање од пола сата моћи да стигну до аутопута Београд-Загреб, а даље се отварају могућности путовања обилазницом око Београда.  Мост на Сави требало би да омогући бољу саобраћајну повезаност становницима Обреновца и Сурчина којима је потребно око један сат да пређу с једне обале на другу.
 
Осим моста преко Саве изградиће се и приступни пут на територији општине Обреновац, од ваљевског пута до Саве, а на територији општине Сурчин биће изграђен прикључни крак са моста на регионални пут у Бољевцима, којим се остварује веза са Сурчином.
Мост преко Саве у Обреновцу је део једног дужег путног правца, Сремске газеле, који ће од моста водити до петље Добановци на аутопуту, која је дугачка око 20 километара и подељена на три деонице, од чега је седам километара већ завршено.