Општину Обреновац данас су посетили Владимир Терзин, помоћник градског секретара за комуналне и стамбене послове и Мирослав Чучковић, члан Градског већа. Повод за посету био је проблем паса луталица и њихових напада на грађане Обреновца.

 
– Повод нашег данашњег доласка је да погледамо локације на територији општине Обреновац за евентуални азил за животиње. Општина Обреновац је понудила неколико локација које ћемо ми обићи и видети на којој од тих локација може да се направи азил за животиње. Наравно, у питању је проблем који је присутан у целој земљи. Све стратегије су усмерене на то да је решење проблема у одговорном власништву које је бит целе приче, јер суштински нама је важно да када нађемо напуштеног пса на улици, тај пас има чип и да помоћу њега можемо да нађемо власника који га је оставио. Ми имамо проблем да је ингеренцију над овим до сада имала Управа за ветерину. Због тога је град Београд иницирао пренос ингеренција из Управе за ветерину на град, да бисмо могли са нашим овлашћеним ветеринарима и комуналном полицијом да кренемо у проверу власничких животиња. Напуштен пас на улици живи три до пет година, тако да је јасно да када не бисмо имали прилив нових напуштених животиња, не бисмо имали напуштене животиње на улицама за пет година. Велики је број напуштених власничких паса и велики број неконтролисаних парења, па тако имамо сталан прилив нових животиња. У овом тренутку и да све псе склонимо, ми бисмо за три недеље имали исту слику. Склонити их није решење, решење је у контроли власничких паса – изјавио је Владимир Терзин.
 

Према речима Владимира Терзина, општина Раковица дала је плац уз постојећи Центар за стерилизацију с прихватилиштем у Раковици, где ће се градити кућице с наткровљем, па ће укупан капацитет овог објекта бити 750 животиња. На Палилули је планирана изградња једног и адаптација другог објекта у Ковилову, укупног капацитета више од 1.100 паса. Остали објекти, у које спада и потенцијални објекат у Обреновцу, били би привремени објекти.
 
Мирослав Чучковић, члан Градског већа, је о наведеном проблему рекао: 
  
– Морали смо да реагујемо брзо, након догађаја на обреновачком тргу када су пси напали пролазнике. Предлози које смо донели су да се попишу напуштени пси у обреновачким селима, друга ствар је да се апсолутно обезбеди храна за све псе који ће бити смештени у азил и трећа ствар је да су се удружења за заштиту животиња ставила на располагање Управи града да се животиње на миран начин склоне са улица Обреновца. Најважније је да се окоћене животиње не остављају поред насељених места, већ да постоји системско решење за њихов смештај и за безбедно кретање становника, а сви љубитељи животиња ће моћи као волонтери да одлазе у азил и хране животиње – рекао је Мирослав Чучковић.