Почетак грејне сезоне и ове године прати почетак сезоне на затвореним обреновачким базенима. У одличним условима, адекватној температури како воде, тако и читаве хале, уживају полазници школе за пливаче и непливаче, али и они који су увелико чланови Ватерполо-пливачког и клуба за синхроно пливање ”ТЕНТ”.

– Када говоримо о целом клубу, дакле, мислимо на синхроно пливање, пливање, ватерполо, ми се налазимо у идеалним условима. Деца су задовољна, температура воде је преко 20 степени и у хали је веома топло, температура је преко 30 степени – рекао је Милош Чубрић, председник Ватерполо-пливачког клуба и клуба за синхроно пливање ”ТЕНТ”.

Обука непливача је понедељком, средом и петком од 19.00 до 20.00 часова, а од 20.00 до 21.00 сат су полупливачи, односно деца која већ знају одређене технике.

У исто време се изводе и тренинзи млађих категорија ватерполиста, а то су момци од 2006. до 2008. годишта, а од 21.00 сат будући првотимци, то јест момци 2004. годиште и старији имају тренинг са првим тимом ВК ”ТЕНТ”, који ове године игра прву А лигу Србије.

– Оно што је апсолутно највећа импресија је да су услови на обреновачким базенима фантастични. Почела је сезона затворених базена и они пружају изузетну могућност и за рекреативце и за клуб који егзистира на базенима. Температура воде је преко 27 степени, капацитети базена су попуњени и очекујемо добре резултате екипе Ватерполо клуба ”ТЕНТ”, која је у кратком периоду постигла одличне резултате – казао је члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станковић.

Само од почетка године више од 500 малишана научило је да плива, а сви који то до сада нису учинили, могу да им се придруже. Ове године старосна граница је померена на четири године, па и они најмлађи уз помоћ родитеља и инструктора могу савладати основе пливања.