На иницијативу Градске општине Обреновац, предузеће ”Београд пут” ће следеће недеље започети санацију ударних рупа по градским и сеоским улицама. Очекује се да ће у наредном периоду бити саниране све ударне рупе широм Обреновца, рекао је Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац.

– Обреновац је једно велико градилиште и сви велики грађевински радови који се дешавају у протеклих неколико година за последицу имају оштећене улице и путеве. На улицама је велика фреквенција саобраћаја и велики број тешких камиона, уз то повећали смо број полазака аутобуса и радних грађевинских машина, јер ширимо водоводну и топловодну мрежу. Путна инфраструктура у граду је стара више од пола века и ти путеви су склони отварању рупа – казао је Вранешевић и најавио да ће у наредним данима бити покренута опсежна акција крпљења рупа.

– Јавно предузеће за изградњу је израдило елаборат у коме је регистровано 300 ударних рупа по свим месним заједницама. Кренућемо од центра ка осталим месним заједницама. Сигурно ће требати доста времена да се квалитетно обави посао како би спремни сачекали зимске дане. Поред тога раскопани су и тротоари, идуће недеље крећемо и у реконструкцију постојећих тротоара – истакао је Вранешевић и додао да ће радови сигурно проузроковати гужве у саобраћају.

Вранешевић је апеловао на све учеснике у саобраћају да имају стрпљења и да буду опрезни јер ће бројне улице бити раскопане.