У великој сали Спортско-културног центра ”Обреновац” данас је отворена IV мећународна научно-стручна конференција ”Безбедност и кризни менаџмент – теорија и пракса (БеКМен 2018.) Безбедност за будућност 2018″. Конференција ће трајати два дана, а у њој ће партиципирати учесници из земаља у окружењу.

На конференцији учествују представници Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцегевине, али и републички, градски и локални актери задужени за област безбедности. Конференција представља форум за презентовање нових научних резултата, развојних истраживања и примена у области безбедности и кризног менаџмента. На конференцији се саопштавају и дискутују радови са резултатима истраживања која се односе на све аспекте безбедности и кризног менаџмента. Веома значајан аспект рада конференције јесте и излагање радова насталих на основу реалних проблема у пракси.

Учесници конференције имаће прилику да, поред теоријске обуке, присуствују и практичним и показним вежбама. Циљ конференције је подизање области заштите и безбедности на већи ниво, кроз размену најновијих идеја и решења.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је, обраћајући се на конференцији, изразио задовољство што се конференција одржава у Обреновцу и пожелео свим учесницима и гостима успешан рад и пријатну посету Обреновцу. Он је истакао да је Обреновац посебно заинтересован за две изузетно критичне ситуације од којих је једна поплава, а друга мигрантска криза и изразио наду да ће конференција дати одговоре на питања у вези ових проблема.

Током трајања конференције ће у холу Спортско културног центра ”Обреновац” бити постављена изложба наоружања Српске војске из периода великог рата, изложба опреме и уређаја ватрогасаца из 18. века као и изложба капацитета, опреме и уређаја субјеката у области безбедности.