Градска општина Обреновац је обезбедила нове санитарије које ће у наредном периоду бити монтиране у тоалетима свих школа које се налазе на територији Обреновца. У питању је 150 нових шоља као и 170 нових лавабоа, а вишак санитарија ће остати у резерви уколико накнадно дође до оштећења, рекао је помоћник председника, Драган Блажић.

Блажић је навео податак да у ОШ ”Посавски партизани” и у Првој обреновачкој основној школи још увек постоје чучавци и најавио да ће то све бити замењено.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је рекао да је општина Обреновац препозната у Србији као највеће градилиште, али да су поред капиталних пројеката јако важне и, условно речено, мале ствари.

– Изградња фискултурне сале у Скели, која се завршава, изградња школе у Звечкој са фискултурном салом и ученичког дома за Пољопривредно-хемијску школу су ствари које коштају више милиона евра. Поред тога ми ћемо бити подједнако посвећени и малим стварима које живот значе, а то је да тоалети у нашим школама буду чисти, нови и уредни и да апсолутно у свих девет основних и три средње школе имамо адекватне услове за хигијену и имамо могућност за пристојне услове за рад. Ово може бити извргавано руглу, али као што је наш председник Вучић једном рекао, ја ћу поновити, нека будем упамћен по новим школама и фискултурним салама, али нека будем упамћен и по томе што је, на пример, купатило у школи у Стублинама блиставо – закључио је Чучковић.