Веће Градске општине Обреновац је донело одлуку да се сваког 10-ог у месецу на Вашаришту организује пољопривредни вашар. Данас је организован први такав вашар на којем се могу купити половна и нова механизација, опрема и делови.

– Када смо донели одлуку да организујемо овај вашар, веома озбиљно смо приступили припремама и до детаља припремили дешавања на данашњем догађају. Нисмо све могли испланирати, нисмо могли да поделимо излагаче по секторима, али веома смо задовољни посетом и излагача и посетилаца. За први вашар је ово сасвим довољно. Слушамо идеје излагача и посетилаца и након овога ћемо направати анализу како бисмо унапредили организацију вашара. На Убу више нема оваквих вашара, Обреновац ће искористити ту прилику да значајно увећа ову манифестацију и након овога ћемо разговарати да још један или два наредна вашара буду бесплатна за излагаче, а да након тога цене закупа буду симболичне и прихватљиве – истакао је заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић.

Митровић је рекао да Јавно комунално предузеће ”Обреновац” води организацију манифестације, али и да су све општинске службе, као и предузећа за заштиту животне средине и предузеће за изградњу и Канцеларија за пољопривреду укључене у организацију.

Драган Милановић из ЈКП ”Обреновац” је рекао да је први вашар испунио очекивања. Он је поновио да су организатори отворени за сугестије и примедбе како би се отклонили евентуални технички недостатци организације.

– Овој манифестацији је претходило мапирање вашара у Руми иако је тешко пресликати Руму на Обреновац, али смо барем дошли до информација битних за организацију. Акценат је био на пољопривредној механизацији и додатној опреми, међутим отворени смо и за сву врсту робе широке потрошње – рекао је Милановић и додао да излагачи нису само из Обреновца, већ и из Руме, Инђије, Шапца и Ваљева.