Данас је Пољопривредно-хемијска школа у Обреновцу прославила Дан школе. Прослава је организована на простору школске економије у Грабовцу у присуству наставника и ученика ове школе, амбасадора Републике Кубе, Густава Триста дел Тодоа, амбасадорке Венецуеле,  проф. др Дие Надер де Ел-Андари, представника Министарства образовања, науке и технолошког развоја, многобројних гостију као и представника Градске општине Обреновац.

У свечаном делу прославе присутнима се обратио директор школе, Драгољуб Златановић и објаснио да Пољопривредно-хемијска школа у Обреновцу постоји већ 28 година под тим именом.

– Ми имамо 560 ученика и 91 запосленог, а у Грабовцу наши ученици и наставници обрађују 93 хектара земље. Међу првим школама смо прошли реформу образовања, изузетно смо се понели, као и сви око нас, за време поплава и оспособили смо школу у најбржем року да наши ученици не би изгубили ништа од образовања. Резултате нашег рада је оценила Комисија за екстерно вредновање, и када добијете највећу оцену то је само путоказ куда треба да идете, наравно, и велико оптерећење је то одржати, али подигли смо лествицу и мислим да ће у наредном периоду она бити све виша и виша. То не можемо сами, пре свега, не можемо без локалне самоуправе – казао је Златановић и захвалио се председнику Градске општине Обреновац, Мирославу Чучковићу на досадашњој помоћи школи.

Чучковић је, у име свих грађана Обреновца, честитао школи рођендан и рекао да га посебно радује што на прослави види велики број представника привредних субјеката.

– То значи да смо успели да образовање и привреда раде заједно како би сви ови млади људи, када стекну диплому, имали могућност да се запосле и остваре своје професионалне амбиције врло брзо након завршетка школовања. Ми смо познати по томе што производимо више од 50 одсто струје у Србији, што имамо највећу фабрику у аутомобилској индустрији, а свакако трећи стуб нашег развоја је наша пољопривреда – казао је Чучковић и најавио да ће у петак своју пробну производњу покренути још једна фабрика.

– Успели смо у намери да за младе људе из ове школе отворимо још једну фабрику из ове струке, то је најмодернија фабрика за прераду соје у Србији – истакао је Чучковић. Он је, такође, дао реч да ће Градска општина, у финансијском смислу, подржати изградњу школе односно интерната у центру Обреновца за ученике Пољопривредно-хемијске школе.

Након свечаног дела, одржане су презентације рада школских секција Пољопривредно-хемијске школе под називом ”Школа без зидова”.