Данас је у згради општине потписан споразум између Градске општине Обреновац и Средње техничке школе ”Михајло Пупин”. Споразум су, у присуству в.д. директора ЕПС-а Милорада Грчића, потписали председник општине, Мирослав Чучковић и директор школе, др Братислав Спасић.

Примарни циљ споразума је одговор школе потребама доквалификације и преквалификације за сва заинтересована лица која, у времену брзих технолошких промена и потребе промене радног места, желе да добију квалитетно образовање и успешно запослење, рекао је Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац.

– Грађани треба да знају да је првенствено потписан уговор између ЈП ”Електропривреда Србије” и средње техничке школе ”Михајло Пупин”. Али тај уговор је важан и за нас, јер смо се ми умешали у тај посао захваљујући чињеници да је директор ЕПС-а Обреновчанин. За релативно мали новац ће сви заинтересовани имати могућност преквалификације и успешно запослење. ЕПС-у је у овом тренутку потребно више од 150 монтера, а ми ћемо се потрудити и да остале профиле укључимо у све ово јер смо у сталном смо контакту са установама и институцијама које имају потребу за радницима профила која су тренутно дефицитарна – казао је Јовановић.

Ученици ће имати могућност да полагањем диференцијалних испита прелазе из једног образовног профила у други, а на тај начин се отварају веће могућности избора за даље школовање као и за евентуалну промену одлуке у избору жељеног занимања, објаснила је Душка Спасић, помоћник директора школе.

– Имамо две школе једна је техничка школа ”Михајло Пупин” ту имамо профиле електротехничар мултимедија, администратор рачунарских мрежа, алектротехничар енергетике, алектромонтер мрежа и постројења, техничар за роботику, бродомашински техничар, машински техничар, аутомеханичар и машинбравар и имамо школу ”Свети Сава” то је медицинска школа где су заступљена занимања медицинска сестра – техничар, медицинска сестра – васпитач, физиотерапетуски техничар, педијатријска сестра – техничар, фармацеутски техничар и гимназије – истакла је Душка Спасић.

Потписнице споразума су се обавезале да ће заједничким програмом одредити образовне области и профиле које општина, односно привредни субјекти са територије општине Обреновац искажу као приоритетне, а који су неопходни и битни за повећање кадровских ресурса, повећање запослености и будући друштвени и економски развој Обреновца.

Сви заинтересовани се могу јавити на број 066/013-505 или лично у Канцеларији за младе Градске општине Обреновац у понедељак, 8. октобра од 10.00 до 14.00 часова и у четвртак, 11. октобра од 13.00 до 17.00 часова.