У организацији Спортског савеза Београда, а уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, и ове школске године је покренут пројекат  МИНИ-МИНИ СПОРТ. Програм је организован као увод и припрема за Школска такмичења која ће се одржати ове сезоне, а учествују основци првог разреда из Основне школе ”Јефимија”.

Циљ пројекта је да подстакне системско вежбање, створи навику за учешће у спорту, повећа физичку активност код деце у циљу превенције лошег држања и хипокинезије код деце млађег школског узраста, као и социјализације деце на почетку школавања.

Учитељица Данијела Срећковић је објаснила да такмичење обухвата полигон елемената спортова који су део Школских спортских такмичења.

– Деца јако воле полигоне, Спортски савез долази већ другу годину код нас у школу, и показују деци разне врсте кретања, радимо ношење лопте, провлачења, прескакања, обилажење око чуњева, чучњеве, превртање, колутове и ми то настављамо даље да радимо све до четвртог разреда – казала је Данијела Срећковић.

Идеја организатора је да се свако дете, као потенцијални учесник Школских спортских такмичења упозна са основним елементима спортова, па да се затим усмери ка спорту који му највише одговара, сходно његовим психофизичким способностима, рекао је члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станковић.

– Извршићемо и одређена мерења у различитим дисциплинама да бисмо могли да меримо напредак који нам је и крајњи циљ. Ми се као општина, трудимо да приближимо спорт свим грађанима, почев од најмлађих од 4 до 7 година кроз школицу спорта, затим кроз школски спорт и кроз годишње програме – рекао је Станковић.