Поводом припреме буџета Градске општине Обреновац за 2019. годину, председник општине, Мирослав Чучковић, током септембра одржава састанке са представницима Савета месних заједница и грађана. Тим поводом је данас одржан састанак са мештанима Звечке и Великог Поља.  

На састанку су дефинисане конкретне активности које су потребне за унапређење услова живота у овој месној заједници.
Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” казао је да је руководство општине одржало до сада састанке у великом броју месних заједница.
– Представници свих јавних предузећа су на овим скуповима, пре месец дана смо кренули у обилазак. Циљ је да се што боље спремимо за 2019. годину. На основу потреба мештана и њихових захтева правићемо план рада за наредну годину. Ми смо на терену и када нису избори. До сада смо обишли више од половине месних заједница и у наредним данима завршићемо састанке са свима и на тај начин улазимо спремни у идућу годину – најавио је Марошанин.
Одборник Скупштине Градске општине Обеновац из Звечке, Вукашин Ерић, нагласио је значај оваквих састанак, пошто се руководство упозна са конкретним стварима које су потребне да се ураде у сваком селу.
-На овај начин чује се глас народа, видимо шта су њихове потребе. Ми радимо у интересу народа и управо зато је значајно да сви заједно учествујемо у креирању буџета – казао је Ерић и додао да се захваљујући ЕПС-у, топлодалеководна мрежа шири не само ка Новом Београду већ и ка Звечкој, што представља сигурну будућност за све становнике овог краја општине Обреновац.

 

Председник Савета месне заједнице Звечка, Петар Лалић се осврнуо на све оно што је у селу у претходном периоду урађено. Он је истакао да је Савет у сарадњи са општином Обреновац урадио много значајних инфраструктурних радова и најавио још већа улагања у месној заједници. Лалић је рекао да је у плану за наредни период изградња фискултурне сале у Звечкој, као и завршетак пројекта на Ваљевском путу, након чега ће се радити канализациони пројекат и на Шабачком путу.