Данас је у згради општине уприличен пријем за екипу и руководство ватерполо клуба ”ТЕНТ” из Обреновца поводом уласка овог клуба у прву А лигу Србије. Милош Чубрић председник клуба је објаснио да је клуб за кратак рок, то јест за само две године успео да уђе у прву А лигу.

– Повод данашњег сусрета је веома значајан и за нас и за општину, пре свега за нас јер смо у најкраћем могућем року успели да уђемо у прву А лигу Србије у ватерполу. Испуни смо наш план и обећање које смо дали општинском руководству. У две и по године смо стигли од нуле, играли смо квалификације за другу лигу, из друге лиге смо ушли у прву Б лигу, одатле ево нас сад у првој А лиги. За коју годину ето нас и у Европи, ако Бог да. Упознали смо општинско руководство са финансијским стањем у клубу. Ми смо буквално на јаслама општине, јер су нам они једини спонзори, термолектрана је само формално наш спонзор и ми носимо њихово име због традиције, то нећемо мењати, а надамо се да ће нам се тај спонзор вратити и помоћи да наставимо борбу – закључио је Чубрић.

Урош Јевтић, капитен клуба је истакао да клуб има велике амбиције.

– Очекује нас тешка сезона, поготово што је сада међупериод када нема грејања, сналазимо се на све начине да надоместимо и одржимо кондицију. Ускоро нас очекује осам екипа из прве А лиге, потрудићемо се јер су нам амбиције на највећем нивоу – казао је Јевтић.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је подсетио на ситуацију од пре две године.

– Пре две године смо седели на седници скупштине ватерполо клуба и знали да је ситуација јако тешка. У том тренутку клуб је био у последњем рангу такмичења, и тада смо све снаге усмерили ка циљу да клуб опстане и да корак по корак иде ранг више. Успели смо заједничким снагама и ентузијазмом самих чланова клуба и њиховим стручно педагошким радом, уз помоћ и право коришћење наших општинских програма, пре свега програма ”Еко динар” по коме свако дете бесплатно тренира. Такође, бољитак када је у питању финансирање донео је и нови начин финансирања спорта који Закон налаже, а то је финансирање преко годишњих програма. Ватерполо клуб је све то на прави начин испратио и улагао у своје ресурсе и у своје људе и то је дало прави резултат и поносан сам на наш заједнички рад – истакао је Станковић и честитао клубу на успеху и пожелео им све најбоље у наставку такмичења.