У организацији Друштва пчелара “Обреновац”, на градском Тргу отворена је 22. по реду изложба меда и пчелињих производа.

Бранислав Вилотић, председник Друштва пчелара је рекао да Обреновац има одличне терене, поготово за пролећни развој, јер ниска наморска висина и присуство река изазива раније цветање биљака. Он је позвао све људе да дођу на Трг како би се едуковали о начину конзумирања меда, и истакао да се мед узима као храна да се касније не би узимао као лек.

Заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић је рекао да је општина наставила са уобичајеном праксом одобравања бесплатног закупа простора на Тргу удружењу пчелара.

– Друштво пчелара има око стотину чланова и врло је значајно за развој пчеларства у Обреновцу. Прошле и ове године општина је омогућила субвенције пчеларима у виду бесплатних ројева и матица размишља се да се следеће године све више поспеши развој ове пољопривредне гране са свих нивоа, општинског, градског и републичког – казао је Миторвић и најавио да ће општина и следеће године наставити са школом пчеларства.

Сви посетиоци ове продајне изложбе могу пазарити мед по цени од 700 до 1000 динара за килограм, а на штандовима се могу наћи и сви остали укусни и лековити производи настали у пчеларским газдинствима.