Из Пољана и Дражевца машине Јавног предузећа за изградњу Обреновца су се данас преселиле у Барич где је асфалтиран крак Гробљанске улице.

У тој улици живи прослављени стонотенисер са инвалидитетом Будимир Малешић који је објаснио зашто су му ови радови значајни.

– Било је проблема и много смо, комшије и ја, улагали у насипање пута, пошто сам ја без обе ноге, било ми је јако тешко да изађем. Мени много значи, јер због протеза морам да имам чврсту подлогу, а сада је ово друга прича – рекао је Малешић.

Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је у разговору са Малешићем рекао да му је драже што се ради овај пут него цео аутопут.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је истакао да се у Обреновцу изводе значајни радови.

– Много тога значајног се дешава ових дана и месеци у Обреновцу, капитални пројекти су изградња аутопута и свих осталих саобраћајница које су значајне за нашу комуникацију са Београдом и са осталим крајевима Србије. Такође, веома значајне су и ове мале улице које радимо јер су оне у нашем програму у оквиру којег сваке године урадимо 100 улица и доводимо асфалт до сваке куће. Ми смо у наредној години спремили ништа мањи буџет за ове намене и захваљујући свим инвестицијама које се приливају у Обреновац буџет се стално увећава. Зато ћемо у будућности имати ситуацију да ћемо имати новца али нећемо имати решених имовинско правних ситуација – рекао је Вранешевић и апеловао на грађане да у наредном периоду покушају да реше имовинско правне проблеме са комшијама.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин је казао да су поред ове локације, машине тог предузећа тренутно и на уређењу обала на некатегорисаним путевима као и на копању канала у Белом Пољу и Забрежју.

– Све дане максимално користимо да бисмо испратили све планове месних заједница. У овом тренутку се у Вукићевици раде атарски путеви, после тога прелазимо у Љубинић. Данас смо у Баричу, после тога имамо асфалтирање у Мислођину – закључио је Марошанин.