Делегација Градске општине Обреновац, коју је предводио председник општине Мирослав Чучковић, се вратила из дводневне посете Аустрији. У Бечу су са председником Аустријске развојне агенције, Мартином Лојделтером договорене динамика и наставак пројекта Рехабилитације инфраструктуре за одбрану од поплава на територији општине Обреновац.

Тај пројекат је вредан три милиона евра и у Обреновцу се реализује од почетка 2016. године, рекао је Дејан Камбер, саветник председника општине.

– За то време смо очистили 64 километра каналске мреже, реконструисане су црпне станице, пумпе су враћене у првобитно стање, негде је чак и повећан капацитет преноса количине воде. Након тога смо одговорним опхођењем уштедели одређена средства, самим тим смо у договору са Европском комисијом и са надлежним институцијама договорили да вишак средстава утошимо у реализацију пројекта који је од великог значаја за нашу општину. То је уређење канала Купинац у урбаној градској зони – најавио је Камбер и додао да канал у насељу Рвати тренутно представља ругло, али да ће реконструкцијом добити нови сјај и нови изглед.

Славко Берић, вд директора ЈКП ”Обреновац” је истакао да је вредност радова, који ће се одвијати током целе 2019. године, 660.000 евра.

– Велико ми је задовољство било што сам био члан делегације коју је предводио председник наше општине Мирослав Чучковић, присуствовали смо састанку са представницима Аустријске развојне агенције где смо се борили за сваки динар који ћемо да донесемо нашим грађанима. Основни утисак из Беча је да је то леп и уређен град, и оно што сам тамо видео и начин функционисања њиховог комуналног система ћу са задовољством примењивати као директор ЈКП-а са циљем да Обреновац буде још лепши и чистији град. Оно што је такође јак утисак је поштовање представника аустријске владе према нашој држави. То је резултат изванредних односа нашег председника Вучића и аустријског канцелара Курца, јер управо захваљујући тим односима ми можемо да рачунамо на решавање вишедеценијских проблема на локалу – закључио је Берић.

Приликом посете, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је директору Аустријске развојне агенције Мартину Лојделтеру, у име грађана Обреновца, уручио захвалницу за помоћ у развоју Обреновца.