Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и представници општине Обреновац посетили су братску општину Вишеград поводом Мале Госпојине, крсне славе црквене општине и општине Вишеград.

Скупштина градске општине Обреновац је пре неколико година донела одуку о братимљењу и успостављању сарадње општине Обреновац са општинама из Републике Српске. Братимљење и сарадња успостављени су у циљу непосредног дугорочног повезивања, проширења и унапређења сарадње у области привреде и економског развоја,пољопривреде, културе, просвете, спорта, локалне самоуправе и другим областима од заједничког интереса.

Ова посета наставак је сарадње која је започета пре неколико година.

“Ово је одлична прилика за размену искустава, идеја и успостављање сарадње између братских општина.То је прилика кад се са побратимима сабере све оно што је остварено на културном, привредном и спортском плану међу општинама и градовима. Част је данас да у име свих грађана Обреновца честитам славу братском граду Вишеграду. Чуваћемо наш Бикавац, наш Андрић град, нашу ћуприју. Србија увек и на сваком месту уз Републику Српску ” – рекао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Славски колач ломљен је у храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану и у згради општине у комплексу Андрићграда.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да су крсне славе чин повезивања и пријатељства.

“Негујемо добре односе са свим братским и суседним општинама. Славе треба да нас повезују, да развијамо сарадњу у области културе, привреде и свим другим областима“, додао је Ђуревић.

Делегација Градске општине Обреновац у претходном периоду посетила је општину Осојане на Косову и Метохији, као и општину Соколац са којом је збратимљена од 2014. године.