Градска општина Обреновац је у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају за све ђаке прваке на својој територији обезбедила ”Пажљивкова правила у саобраћају”. У питању је илустрована књига чији је издавач Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије.

Данас су представници Градске општине Обреновац и припадници Саобраћајне полиције првацима Основне школе ”Посавски партизани” поделили примерке ”Пажљивка” и кроз занимљив и интерактиван начин им објаснили основна правила у саобраћају.

Председник комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је рекао да је због фреквенције саобраћаја велика брига родитеља за малишане који свакодневно иду до школе.

– Захваљујући акцијама које спроводимо и сарадњи коју имамо са Секретаријатом за саобраћај, Агенцијом за безбедност у саобраћају, са Полицијском станицом и свим организацијама, са поносом можемо да кажемо да, у последње три године, нисмо имали ниједно дете повређено у саобраћајној незгоди. Наравно, и малишани сваке године све више знају – казао је Вранешевић и додао да је, паралелно са овом акцијом, у току и акција обележавања зона школа коју реализује Секретаријат за саобраћај.

– Биће постављен већи број лежећих полицајаца и биће проширене зоне школа како би се скренула пажња возачима да успоре – најавио је Вранешевић.