Јавно предузеће ”Пословни простор” Обреновац је у претходном периоду завршило радове на санацији објеката по месним заједницама. У питању су Домови месних заједница Мислођин и Ратари чије ће пословне јединице ускоро бити спремне за давање у закуп.

Директор тог предузећа, Петар Петровић је објаснио да савети месних заједница добро сарађују са предузећем и општином у циљу олакшавања живота грађанима.

– У Мислођину је завршена прва фаза радова, то јест покривање крова, површина је 350 метара квадратних, а инвестиција је била виша од 800 хиљада динара. Испод су три пословне јединице са квадратуром од 212 квадрата. То је у плану за издавање и ускоро ће ићи на тендер. Што се тиче друге фазе, то укључује спољно уређење фасаде, а унутрашњи радови ће доћи у договору са закупцима – најавио је Петровић.

У Ратарима је, такође, реновиран дом месне заједнице који је био у лошем стањем, где је урађена фасада и столарија. У питању је инвестиција од 236 хиљада динара са два пословна простора од 132 квадрата и то ће, по речима Петровића, ускоро ићи на издавање.

Представници месних заједница Мислођин и Ратари су изразили задовољство поводом завршетка радова на објектима, истакли атрактивност локација те изразили наду у скоро издавање пословних јединица.