Према плану и програму Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” током ове недеље настављена су асфалтирања широм општине Обреновац. Радови се изводе у склопу активности ,,Пут до сваке куће” према којој ће нових 100 улица ове јесени добити нов асфалт. Почетком недеље машине су биле у месним заједницама Ушће, Ратари, Кртинска а данас су радови настављени у насељу ,,14 октобар” и у Звечкој.

-Насеље Звечка је Србија у малом, ви овде данас можете видети становнике Обреновца који су пореклом из Пирота, Бабушнице, са југа Србије, са Косова и Метохије, из Сребренице и из других крајева. Заиста је велика част овим људима уподобити инфраструктуру. За Шабачки пут је спреман пројекат који смо радили девет месеци, везан за канализациони вод који ће ићи од Интерекса до надвожњака. За крај после надвожњака иде реконструкција главног пута и уређење и асфалтирање бочних сокака. Ми са овим активностима нећемо стати, трудићемо се да испунимо жеље свих становника, са главном идејом да млади остану у својим кућама. На тај начин неће постојати разлика између овог дела Обреновца и насеља која се налазе у центру као што су Рвати – казао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Звечка, Петар Лалић рекао је да су данас радови извршени у Улици Браће Лазића од броја 307 до 321. Он је овом приликом најавио наставак асфалтирања широм месне заједнице и да ће у наредном периоду бити урађене улице Драгована Воштића као и делови Улице Драге Вуковића Корчагина.

У насељу ,,14 октобар” завршена је деоница која води ка ,,Ћирића сокаку” а у плану за наредну недељу су месне заједнице Јасенак и Дражевац.