Систем даљинског грејања је главни елемент који живот у Обреновцу чини бољим у односу на све градове у Србији. Трајно опредељење ЈКП ”Топловод” и Градске општине Обреновац је континуирано и интензивно улагање у санације и реконструкције како би се очувала поузданост инфраструктуре. Широм општине овог лета реконструисано је више од 20 километара примарне и секундарне мреже. 

Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао радове на реконструкцији мреже у месној заједници Рвати, где се изводе последње припреме за предстојећу грејну сезону.

-Ми смо у претходној и овој години заменили 36 км цеви широм Обреновца и на тај начин успоставили поузданије грејање за све становнике. Мештани овог краја нису се жалили на грејање, али цеви су годинама застареле и не би још дуго издржале. Ми ћемо ову активност наставити, с обзиром да имамо још неких 15 километара мреже у Обреновцу коју треба заменити. Уз ове радове наставићемо и ширење мреже како би она дошла и у удаљеније крајеве. Свесни смо проблема које настају у склопу ширења мреже као што смо имали до сада на Забрежју и у Белом Пољу и ми ове санације изводимо како би имали што мање губитке. До почетка грејне сезоне у наредних месец дана, наставићемо радове и ако је РХМЗС најавио благу прогнозу за зиму, али то нас неће заварати – истакао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић казао је да се тренутно изводе радови на санацији конзумног подручја код подстанице 35.

-Ова подстаница је стара преко 30 година и имали смо велике губитке. Није било могуће одлагати више радове на овом делу. Имамо преко 40 домаћинстава на овом подручју са више од 1500 метара трасе. Поставићемо два километра нових цеви. До почетка грејне сезоне завршићемо све радове – најавио је Ивковић и додао да се у Улици Војводе Бојовића изводе последњи радови на реконструкцији и да ће тај део мреже бити завршен у наредних неколико дана.

Вредност радова на санацији топловодне мреже у Фрушкогорској улици износи 25 милиона динара.