Данас је почело уређење канала Купинац, канал је последњи пут очишћен пре неколико година. Геодетски снимци су показали да има два до три кубика муља по дужном метру. Овом методом чишћења допринећемо да систем одводњавања на овом делу територије буде на завидном нивоу. Радови који су тренутно у току одвијаће се наредне две недеље.

Обећали смо да неће проћи ниједан дан без конкретних радова на територији наше општине. Данас смо почели са уређењем канала Купинац у насељу Рвати. Овај канал је јако значајан зато што се једна трећина територије наводњава путем овог канала, почевши од Звечке, Грабовца, Уроваца, Рвата, Дудова и све те воде путем црпне станице завршавају преко реке Колубаре у реци Сави. Дужина коју ћемо очистити износи 2,7 км од Рваћанске улице до индустријске зоне. Овим ћемо овај водоток после неколико година вратити у првобитно стање, који је веома важан у систему одводњавања површинских вода – рекао је Дејан Камбер из кабинета председника ГО Обреновац.

Уређење канала Купинац је јако битно из разлога што један део пролази кроз насељено место. Овом приликом желим да апелујем на грађане да не бацају смеће у канал-рекао је Урош Шормаз, председник МЗ Рвати.