Представници Градске општине Обреновац и Савета месне заједнице Ратари, обишли су данас Матића крај у том месту како би поразговарали са мештанима о проблему који се налази на путу ка Малим Бргулицама. Овом саобраћајницом дневно прође више од 200 камиона који превозе материјал на градилишта новог аутопута и моста у Обреновцу и услед тога долази до великог оштећења коловоза.

-Савет месне заједнице Ратари и Бргулице, заједно са својим суграђанима увелико трпи због овог посла. Свесни смо колики је значај аутопута за Обреновац. У сталној смо сарадњи са Градском општином Обреновац и са свим службама које морају пратити стање ових саобраћајница. Оно што смета мештанима је претовар камиона и песак који се просипа – казао је Бранко Матић.

У наредном периоду на овој деоници дежураће саобраћајна полиција и инспекција како би кажњавали сваку врсту прекршаја.

-Обреновац је највеће градилиште у Србији и управо због тога имамо проблеме у овом делу општине. Правила се не поштују, камиони се претоварени и не стављају се цираде и зато долази до гомилања прашине на коловозу и до уништења трупа коловоза. Овим путем желим да замолим суграђане за разумевање, пошто ће по завршетку радова извођач вратити овај пут у првобитно стање. Исте радове изводићемо у Белом Пољу, Великом Пољу, Бровићу, Пироману и Стублинама. Све саобраћајнице биће урађене и боље него што су биле пре почетка радова – нагласио је Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац.

Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” најавио је  наставак асфалтирања улица широм Градске општине Обреновац у склопу акције ,,Пут до сваке куће”, према којој ће 100 нових улица у свим месним заједницама добити нов пут. Почетак радова заказан је за понедељак, 10. септембар.

-Крећемо са Кртинском и Уровцима, а након тога машине ће радити у Ратарима и на Ушћу. Сви припремљени путеви биће урађени у наредна два месеца. Наш задатак је да уз асфалтирање обновимо и некатегорисане и атарске путеве на којима су се појавиле ударне рупе. Преко савета МЗ могу се послати захтеви како би се урадиле одређене деонице. Наш заједнички задатак је био да ниједна месна заједница не сме остати без комплетне инфраструктре. Ми овим радовима у Кртинској завршавамо последње квадрате асфалтирања, што ће уз изградњу канализационе мреже додатно побољштаи живот мештана овог дела општине – истакао је Марошанин.

Овом приликом најављен је и почетак радова на изградњи пешачко бициклистичке стазе у насељу ,,Тополице”.