Представници Градске општине Обреновац и Министарства пољопривреде посетили су данас месну заједницу Грабовац где су презентоване нове машине које су купљене захваљујући субвенцијама Града Београда, општине Обреновац и Републике Србије. Након приказа нове механизације, посећено је и домаћинство породице Љубојевић, које је захваљујући помоћи општине набавило нову хладњачу.

-86 домаћинстава добило је нову механизацију захваљујући субвеницијама Града Београда. Укупно 200 домаћинстава је добило нове машине уз помоћ субвенција, тако да смо поносни на рад наше Канцеларије за пољопривреду и одговорност наших пољопривредника. Уз субвенције града велики број домаћинстава је добило и помоћ државе за набавку нове опреме и механизације – казао је Александар Богићевић, помоћик министра пољопривреде задужен за рурални развој.

Овом приликом пољопривредници су изразили су велику захвалност општини Обреновац и Граду Београду због субвенција и  истакли значај нове опреме која је набављена, пошто им модерна механинизација знатно олакшава и унапређује производњу.

Александар Љубојевић бави се прозиводњом поврћа и зачинског биља. Уз бесповратну помоћ Градске општине Обреновац набавио је нову хладњачу. Породица Љубојевић се више од 50 година бави пољопривредом и тренутно у велепродаји снабдевају 428 радњи широм Србије.

-Имамо заиста јако пуно посла, овај вид помоћи је веома значајан, нисмо раније имали никакву помоћ и велико хвала дугујемо свима који су нам омогућили набавку нове хладњаче. У плану нам је да направимо удружење у наредном периоду како би своје производе пласирали и ван граница Србије – рекао је Љубојевић.

Заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић нагласио је да су овакви видови помоћи од изузетног значаја за пољопривредна домаћинства. Он је најавио и помоћ општине у виду промоције и брендирања производа са територије Обреновца.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је на обећање које је дато почетком марта када је био у посети домаћинству Љубојевић.

-Наш је циљ да наши пољопривредници буду што богатији, наш задатак је да све врсте произвођача помогнемо и да ниједан не сме бити уцењен ценама. Срамотно је да се бели лук, рукола и кромпир увозе из Кине. Зато смо ми ту уз вас и желимо вам пуно среће и успеха у даљој производњи – нагласио је Чучковић.