Представници Градске општине Обреновац су данас, поводом почетка нове школске године, испратили први школски дан у обреновачким школама. Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је посетио Основну школу „Јован Јовановић Змај” у Обреновцу и свим ученицима и наставном особљу пожелео срећан почетак нове школске године. На поклон од школе и Градске општине Обреновац добили су школски прибор.

-Школска година почела је успешно у свим основним и средњим школама и све припреме које смо имали током лета дале су прави резултат. Што се тиче образовања малишани из Обреновца су у потпуно сигурним рукама. Просветни радници су у претходним годинама доказали да су једни од најбољих у Србији и нашој деци ће бити пружено знање на високом нивоу, како би сутра били добри средњошколци, а касније и студенти. Наша обавеза као општине поред уређеног простора јесте и безбедност у кругу школе. Првенствено саобраћајна безбедност свих малишана и спречавање вршњачког насиља у двориштима школе биће наш задатак. Прваци су веома узбуђени због поласка у школу и пуни су утисака првих месец дана и тад треба сви заједно да се посветимо едукацији деце, о њиховом доласку и одласку из школе, како би они били безбедни учесници у саобраћају – истакао је Чучковић и најавио ускоро завршетак изградње фискултурне сале за малишане у Скели. Чучковић је овом приликом додао да ће до краја године бити и започети дуго очекивани радови на сали за физичко у Звечкој.
Директорка ОШ ,,Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић истакла је податак да је у клупе данас село 195 ђака првака. Она је рекла да је ово благи пораст у односу на претходну годину и да су у тај број урачунати и ђаци из истуреног одељења у Звечкој. Овом приликом она се захвалила општини Обреновац због изузетне сарадње, пошто су услови за рад у школи захваљујући улагању општине знатно бољи.
У девет основних школа у Обреновцу уписано је више од 700 ђака првака.