У организацији Кинолошког друштва „Обреновац“, у парку код Геронтолошког центра одржана је 14. Међународна изложба паса свих раса CACIB. Покровитељ изложбе је Градска општина Обреновац, а изложбу је отворио заменик председника општине Обреновац, Миодраг Митровић.

-Кинолошко друштво Обреновац у сваком случају заслужује подршку Градске општине Обреновац у организовању овакве изложбе. Доказ је не само број и квалитет паса који је доведен на изложбу, сваке године је све боље и биоље, него и свеукупан њихов рад. Градска општина је између ове две изложбе завршила игралиште за псе у Арборетуму које ће се сигурно много више користити када се заврши Природњачки дом у коме ће такође Кинолошко друштво Обреновца моћи да обавља своје редовне активности. – рекао је Миодраг Митровић, заменик председника општине.

И ове године додељена су признања за најлепше и најбоље псе по мишљењу судија у свакој раси и категорији. На овој традиционалној манифестацији пријављено је више од 300 паса који су стигли из свих делова Србије, док је 35 излагача дошло из иностранства.

У оквиру изложбе одржан је и “Меморијал Драгорад Драгојевић” за ротвајлере. Меморијал се одржава у част кинолога који је трагично настрадао приликом бомбардовања зграде РТС-а.

Генерални секретар Кинолошког савеза Србије, Махмуд Ал Дагистани, нагласио је да је изузетно задовољан како организацијом тако и одзивом излагача ове изложбе.