На простору месне заједнице Рвати у наредном периоду биће започето уређење канала Купинац. У првом делу планирано је чишћење канала од Рваћанске улице све до индустријске зоне. Паралелно са овим активностима изводе се радови на уређењу Купиначке улице. Купиначка улица ће, у оквиру прве фазе радова, бити асфалтирана у дужини од 250 метара, а радове изводи ЈП ”Београдпут”.

-На захтев савета МЗ Рвати ради се ова улица. Једна нова модерна саобраћајница биће на располагању свим мештанима овог дела града. Улица је проширена, ради су у пуном профилу, постављају се ивичњаци а по завршетку радова биће урађен и тротоар – најавио је Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац.

Дејан Камбер, испред Кабинета председника Градске општине Обреновац, најавио је почетак чишћења првог дела, од Рваћанске улице све до индустријске зоне на дужини од три километра. Он је истакао значај уређења канала, првенствено због наводњавања и функционисања система који повезује Кртинску, Уровце и Звечку са центром града.

-Обећали смо паклено лето што се тиче радова у Обреновцу и неће проћи ниједан дан да не испоручимо грађанима нешто ново и конкретно. Ово су припремне активности за оно што нас чека крајем септембра, када одлазимо у Беч како би уговорили тоталну реконструкцију канала Купинац. Комплетна унутрашњост канала и сама Купиначка улица добиће ново лице. Након потписивања уговора, одмах са првим пролећним данима започећемо и те радове. Наша инспекција урадила је свој део посла везан за нелегално изливање фекалија у овом каналу како се тај мирис не би осећао пре свега у оближњим зградама. Ово ће бит леп појас за шетање са новом расветом која ће бити постављена – истакао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и овом приликом најавио да ће вечерас у рад бити пуштена јавна расвета код цркве у Белом Пољу и код Спа центра на изласку из града.

Средства за уређење канала Купинац добијена су од Аустријске развојне агенције у износу од 660 хиљада евра.