Од прошле недеље на паркингу код зелене пијаце онемогућена је продаја робе из камиона. На платоу код Јавног комуналног предузећа завршено је асфалтирање 2500 квадратних метара намењених вишенаменском паркингу за камионе. Продавци воћа и поврћа из возила од сада ће тамо продавати своју робу.

– Онемогућена је продаја робе из камиона на паркингу у центру града, што је била пракса последњих неколико година. Стављена је и физичка препрека за возила виша од 2.2 м, тако да она више немају приступ паркингу. Сада има више паркинг места, а у наредном периоду ћемо извршити реконструкцију и поновно обележавање овог паркинга – изјавио је Живорад Коњевић, директор ЈП “Паркинг сервис”.

Око самог платоа који је предвиђен за паркирање камиона асфалтирано је и 40 паркинг места за купце, како би имали где да оставе своја возила. Значајно је нагласити да улица поред самог платоа излази са једне стране на четврту фазу Тамнавске улице, а са друге стране на Ваљевски пут.

– Пре неколико година на простору садашњег паркинга код зелене био је робни пијац и он је пресељен на друго место, на садашњи робни пијац. Тада је остављен временски период да људи који се баве продајом воћа и поврћа из возила остану на истој локацији до њиховог коначног пресељења. То коначно пресељење је започето прошле године изградњом кванташа, како би био решен проблем паркирања у центру града и био омогућен несметан рад “Паркинг сервиса”. На изабраној локацији је изграђен паркинг, изграђена су паркинг места за купце која ће бити бесплатна. И продавцима се паркинг у почетку неће наплаћивати док тај простор не буде заживео у пуној мери, а проблеми са струјом и водом ће бити убрзо решени – објаснио је Жељко Јоветић, председник Градске општине Обреновац.