У Основној школи “Јефимија” у Обреновцу ученици су, заједно са учитељицама, приредили пригодан програм поводом пријема првака. Будући прваци су уживали у представи коју су припремили ученици старијих разреда. Ове године у ову образовну установу уписано је 117 нових ученика. На поклон од школе и Градске општине Обреновац добили су школски прибор.

-Ове године школа је још боље опремљена него претходне. Захваљујући Секретаријату Града Београда одобрена су средства за рачунаре у свим службама. Спортски савез Београда донирао је семафор, лопте и дресове за наше ученике. Школа је ове године опремљена и новим видео надзором, захвајући помоћи Градске општине Обреновац – казала је директорка ОШ ,,Јефимија” Биљана Десанчић.

Сваке године надлежни у Градској општини Обреновац ђацима обезбеђују боље услове за рад. Улагање новца у изградњу и доградњу објеката у селима и граду представља приоритет општине Обреновац.

– Трудимо се да сваке нове школску годину ђацима поклонимо нешто. Пре три године то је била нова фискултурна сала у ,,Првој обреновачкој основној школи”, прошле године нови објекат за физичко у Грабовцу, док ове године приводимо крају радове у Скели. То су велики пројекти које ми радимо за ову малу децу. Ми ћемо наставити да радимо овакве пројекте, следећа активност биће нам у Звечкој, како би и малишани тамо имали нов и леп објекат – рекао је Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац и најавио почетак радова на изградњи објекта за ОШ ,,Љубомир Аћимовић”.

Ракић Јелена, шеф Кабинета председника општине Обреновац, истакла је да ђаци прваци представљају најважнији део нашег друштва. Она је подсетила да општина Обреновац од првог дана школовања брине равномерно о свим ђацима, захваљујући програмима који су јединствени у Србији, као што су ,,Еко кампови” и ,,Еко динар”. Ракић је овом приликом пожелела свим ђацима успешно школовање, пуно осмеха и књижице пуне петица.