На простору поред цркве у Обреновцу изводе се радови на изградњи новог паркиралишта. Суграђани ће имати на располагању 40 места, а паркинг на том делу општине се неће наплаћивати.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић казао је да је сама иницијатива за иградњу новог паркиралишта потекла од суграђана. Он је истакао да је пројекат од изузетног значаја првенствено због безбедности свих грађана, пошто се викендом на овом простору стварају велике гужве.

-У склопу плана за 2018. годину уређујемо и паркинг код цркве у Обреновцу. Простор припремамо за све догађаје који су везани за цркву, а и када тога нема наши суграђани могу и овом делу да паркирају своја возила. Наредна активност биће нам уређење паркинг простора у Мислођину, поред манастира. У плану за 2019. годину нам је да урадимо и паркинг простор који води ка спортској сали ,,Прве обреновачке основне школе”. Простор ће користи свим суграђанима, а највише онима који довозе децу на тренинге као и корисницима сале – рекао је Милан Марошанин, директор Јавног предзећа за изградњу ,,Обреновац”.

На простору поред цркве постављена је и нова јавна расвета. Вредност радова је 1,2 милиона динара, а паркиралиште ће бити готово у наредних 15 дана.