Јавно комунално предузеће “Обреновац” набавило је ново возило за одношење кућног смећа. Савремени аутосмећар биће усмерен ка сеоским месним заједницама, како би могао да уђе у мање улице. Ово је још једно у низу возила које је купљено за ово јавно комунално предузеће.

-Стигло је још једно возило, аутосмећар за потребе изношења смећа и одржавања јавне хигијене у граду. Ово возило представља заиста непроцењиву помоћ нашим радницима на терену. Имамо у возном парку доста старих возила, план нам је да у следећој години набавимо још смећара и да на тај начин ширимо реон – казао је Зоран Лапчевић, директор ЈКП ,,Обреновац”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је задовољство набавком новог аутосмећара и том приликом нагласио да овако скупе машине представљају знак да је град изузетно напредовао.

-Ми на сваких месец дана сваком предузећу приуштимо неку врсту овакве помоћи. Најважније је да град буде чист као суза и то је наш приоритет. Морамо највеће депоније да склонимо и да oчистимо и најудаљенију тачку у граду – истакао је Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Предраг Јовановић подсетио је да је у претходном периоду купљено и возило за градску депонију и да општина на овај начин наставља бригу о свим предузећима. Он је додао да овакве активности представљају сигуран знак да се квалитет живота у Обреновцу знатно побољшава и да сада ЈКП ,,Обреновац” може да прошири свој обухват одношења смећа.