Реконструкција простора у којем се раније налазио биоскоп ,,Палеж” приводи се крају. Објекат није био у функцији више од 10 година, а у наредном периоду овде ће се одржавати седнице скупштине Градске општине Обреновац.

Директор ЈП Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић подсетио је да су на исти начин реконструисани остали објекти који су били у веома лошем стању, а који су у надлежности тог предузећа.

-Читаву деценију објекат биоскопа није био у функцији. Озбиљним радом и великим залагањем приводимо крају радове. Ускоро ћемо имати једну лепу конференцијску салу. Прва седница скупштине ГО Обреновац биће у септембру у овој сали. Пре две године имали смо прегршт оваквих објеката, попут базена који су били пред пропадањем, успели смо да направимо један модеран аква паркић. Направили смо и нов ресторан на базенима. Након биоскопа ,,Палеж” нећемо имати ниједан објекат који је неупотребљив – истакао је Јегоровић.

Председник скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић казао је да су се седнице годинама одржавале у импровизованим просторима и да је напокон дошао дан када ће Обреновац добити своју прву праву салу за одржавање седница.

-Деценијама уназад седнице су се одржавале у Хотелу, након мајских поплава скупштина се одржавала на различитим локацијама. Сада смо сведоци да ћемо за све одборнике Градске општине Обреновац урадити један објекат. Право је задовољство гледати како ови радови напредују и у наредне три недеље имаћемо завршену салу са најмодернијом опремом. Нећемо више имати ручно бројање гласова већ електронски. Ова сала биће на понос свих грађана – нагласио је Вранешевић.