У Месној заједници Грабовац и ове године организована је манифестација поводом великог празника. Богат програм и поклони за најмлађе дочекали су велики број мештана овог села. Госпојинске дане отворило је КУД „Милоје Бељинац“ из Скеле, након чега је уследило представљање Карате клуба „Феникс“.

Деца која 1. септембра крећу у први разред добила су од Градске општине Обреновац и МЗ Грабовац пакетиће и прибор неопходан за почетак школске године. Комплетну организацију подржала је Градска општина Обреновац, без које, како посетиоци кажу, ништа не би изгледало онако како данас изгледа.

Ова традиционална манифестација, осим прославе и припремљеног програма, већ годинама представља и прилику за разговор између руководства ГО Обреновац и највећег села у нашој околини.

-Ми смо задовољни пошто смо се заједно договарали шта да урадимо у Грабовцу. Ваш комшија подсетио ме је да смо договорили на претходном скупу да урадимо пут од манастира до Ваљевског пута и то смо испунили. Низале су се године и обећања, добили смо салу за физичко, пут ка Скели и Јошеви. Нажалост, оно што је поразно је да смо пре неколико година имали 32 ђака првака, следећe 27, па 26, а вечерас само 7. Створили смо услове да млади добију радна места и да сви који желе да раде у Обреновцу то могу и остварити. Срећом број новорођених беба не пада у Обреновцу, знамо да су Грабовчани напустили своје село и дошли у град. Наша жеља је да следеће године манифестацију прославимо са три пута више ђака првака – поручио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и најавио да ће бити настављени радови на изградњу целокупне инфраструктуре у селу.

Сам дан Велике Госпојине обележила је фијакеријада које се пети пут одржава у Грабовцу. Такмичарски део је почео у 11 часова, док је пре тога био организован свечани дефиле фијакера.

Ова фијакеријада традиционално окупља велики број узгајивача и заљубљеника у коње и коњички спорт. И ове године пријављен је био велики број учесника, више него претходне године. Учесници су дошли из целе Србије.