Мештани Селенића краја у Белом Пољу ове године добиће градско грејање. До почетка грејне сезоне на систем ће бити прикључено 29 домаћинстава. На овом градилишту постављено је 1.300 метара цеви а вредност радова је 20 милиона динара. Према речима надлежних у ЈКП “Топловод” у овом такозваном централном делу Белог Поља наредне године на мрежу ће бити прикључено још 60 домаћинстава.

– Када овако у току лета дође до захлађења сигуран сам да се наши корисници сете топловода. Нама није потребно овакво време да нас подсети на оно што је наша дужност и задатак. Подсећам наше грађане да топловод практично и нема прекид између грејне и ремонтне сезоне. Ми наше ремонте почињемо у задњим даним грејне сезоне, а интезивирамо када грејање престане. У току овог лета радници топловода су планирали 200 озбиљних активности , замена вентила великих пречника, санирање шахти и санирање комора, замена по неколико десетина трасе. Дакле, тих 200 активности анагажовањем наших запослених и узимањем робе из нашег магацина вредне преко 50 милиона динара. Поред овога наше предузеће ангажује спољне сараднике и спољне извођаче радова путем тендера ради капиталне санације дужих траса. Ове године имамо преко 10 градилишта у вредности од око 80 милиона динара. Вршимо на километре замене цевовода почев од нулте магистрале као најважнијег цевовода у целом граду  Дакле , заиста је наш задатак да сваке године оставимо топловод у бољем стању. Уверавам грађане да смо за ову зиму спремнији него икада јер су радови довели до тога да квалитет цевовода остане бољи . Свим овим радовима, наравно не рачунам оне редовне активности на машинској опреми које на десетине дневно наши запослени обаве. Што се тиче ширења новог конзума овде смо на подстанци Бело Поље 17 , 29 корисника ће се ове зиме прикачити на систем даљинског грејања, негде око 1300 м положених цеви. 20 милиона је вредност радова, наравно да ће до почетка грејне сезоне и задња кућа бити прикачена на систем даљинског грејања и једино што могу а то је да пожелим успешну грејну сезону. Једини начин и једини циљ да би имали енергију за све а то је да је да почнемо да је штедимо што ће рећи изолација прозора, изолација кровова, изолација фасада – изјавио је директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова нагласио је да радници неће напуштати Бело Поље док се и последња кућа не прикључи на систем топловода. Он је истакао да су мештани овог дела града били неправедно годинама запостављени и да сви делови Белог Поља по плану добијају грејање 2019. године.

-Налазимо се у крају Селенића сокак, централни део Белог Поља, грејање у овом делу ће добити 29 домаћинстава, остаје нам још 60 кућа што је у плану за следећу годину да се прикључе на систем даљинског грејања. Мештани који сада добијају грејање су јако задовољни – рекао је председник месне заједнице Бело Поље Немања Илић .