Свеобухватна акција коју спроводе Градска општина Обреновац и ЈКП ”Обреновац” а која се односи на уклањање дивљих депонија данас је настављена у месној заједници Пироман. У питању је велика дивља депонија која се налази код Стевановића моста преко реке Трстенице.

Драган Мирковић, председник Савета месне заједнице Пироман је рекао да је ово тренутно највеће сметлиште у селу, али да постоје још два мања. Он је апеловао на своје мештане да, уколико виде да неко баца смеће, то фотографишу или пријаве општини или Савету месне заједнице како би били награђени и како би несавесни починиоци били кажњени.

Бранислав Вилотић из Кабинета председника Градске општине Обреновац је рекао да ће чишћење ове депоније потрајати неколико дана.

– Јуче смо завршили Кртинску, завршене су и дивље депоније у Стублинама и Иверићу, а јутрос смо дошли у Пироман. Велики проблем је што се све депоније обнављају, и не видим разлог да се смеће овде избацује када су мештани обухваћени одношењем комуналног отпада од стране ЈКП-а и сви имају канте – казао је Вилотић и додао да су у свакој месној заједници формирани тимови који ће надгледати депоније које су већ чишћене као и места где људи потенцијално могу неадекватно одлагати отпад.