Играчи Фудбалског клуба Дрводељац, једног од најстаријих на овим просторима, одиграли су 1948. године прву утакмицу под рефлекторима у тадашњој Југославији. Након 70 година, „Парк Кнежева“ на Забрежју засијао је старим сјајем јер су се, ради обележавања јубилеја, срели ветерани ФК Партизан и првотимци ФК Забрежје.

Изузетно значајан спортски догађај испратили су и челници Градске општине Обреновац. Председник Комисије за спорт Милош Станковић похвалио је идеју и организацију обележавања јубилеја, рекавши да су године донеле приметан напредак, како на пољу спортске инфраструктуре, тако и у стручно-педагошком тренерском раду. Он је напоменуо и то да се квалитет ФК Забрежје огледа и кроз резултате, али и услове у којима вредно тренирају.

Горан Крсмановић, један од потомака тадашњег фудбалера Драгана Крсмановића, заиграо је у дресу Партизана у част свог деде и свих других играча који су писали фудбалску историју.

„Ветерани клуба Патризан су ме замолили да, као унук Драгана Крсмановића који је играо ту утакмицу, узмем учешће у свему овоме и одиграмо утакмицу против младих фудбалера. Овде је суштина да обележимо јубилеј и резултат је у другом плану“, рекао је Крсмановић.

Догађају је присуствовао и председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић. Средства прикупљена од продатих улазница опредељена су за изградњу новог православног храма у Забрежју.