Данас је у просторијама месне заједнице Љубинић одржана двадесетшеста седница Већа Градске општине Обреновац. Овај сусрет искоришћен је како би се обишао завршетак радова на тоталној реконструкцији пута који повезује Љубинић и Јошеву.  

У питању је пут који спаја општине Обреновац и Уб у дужини од 8 и по километара, а инвеститор радова је ЈП ”Путеви Србије”.

– Право је задовољство бити овде, овај пут који је овде урађен, сигурно је један од најквалитетније урађених на територији наше општине. Урађена су два слоја, носећи и хабајући и пут је у пуном профилу и ширини. Сутра већ креће насипање банкина и оно што се очекује је постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације. Сада су се створили услови за брзу вожњу, а да бисмо спречили да дође до нежељених ситуација и исхода мораћемо то да урадимо што пре – најавио је председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић.

Приликом обиласка радова, председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је рекао да је сврха одржавања ове седнице Већа обављање разговора са Саветом месне заједнице о решавању текућих проблема.

– Мислим да се седница општинског Већа овде никада до сада није одржала. У Љубинићу је доста тога урађено и доста нас очекује, зато, након овог састанка, идемо на нове задатке и радујемо се свим новим задацима и изазовима – истакао је Чучковић.

Чланови Већа Градске општине Обреновац и директори јавних предузећа се територије општине Обреновац изнели су све податке о активностима које су биле реализоване на територији Месне заједнице Љубинић у протеклом периоду, и које ће бити реализоване, а које се тичу јавне расвете, образовања, дивљих депонија, пољопривреде, изградње канала, асфалтирања путева и изградње водоводне мреже. Овом приликом истакнуто је да ће мештани овог села градску воду добити до 2024. године.