Уз финансијску помоћ Градске општине Обреновац у току су припреме за нову школску годину у свим основним и средњим школама на територији Обреновца.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је у обиласку Основне школе ”Посавски партизани” рекао да ће 3. септембра у ново животно доба ући преко седам стотина ђака првака.

– Градска општина Обреновац је за све прваке припремила пригодне поклоне добродошлице, јер желимо да им укажемо на важност образовања и да им кажемо да смо ту за све што им треба – истакао је Блажић.

Директор ОШ ”Посавски партизани” Мирослав Крстић је обећао да ће са почетком школске године деца ући у чист и уредан простор.

– Почетак нове школске године захтева велике радове у школама, како уређење самог објекта тако и дворишта, и поводом тога је у нашој школи уређено двориште, покошена је трава, орезане су гране, офарбана је ограда и у томе су нам много помогли волонтери који су боравили у нашој школи. Што се тиче унутрашњег простора, ради се на мењању подова у доњем ходнику и крећемо са кречењем учионица – рекао је Крстић.