Седми пут за редом, на теренима ФК ”Будућност” у Звечкој одржан је традиционални турнир за младе фудбалере под називом ”Нове наде” 2018. Више од 60 екипа узело је учешће ове године.

На такмичењу је учествовално преко хиљаду фудбалера из целе Србије, а турнир је свечано отворио председник ГО Обреновац, Мирослав Чучковић.

– Сведоци смо да се заиста велики успеси наших спортиста пре свега заснивају на пожртвовању, као и ангажовању људи који су посвећени сваком од тих спортова појединачно, цео свој живот. Господин Живојин Кузмановић је више деценија, што као фудбалски играч, што као тренер, заслужан за то што имамо овако масован турнир и што се данас преко хиљаду малишана на овим теренима данас показало као будући успешни фудбалери. Александар Гајић који је довео Теодосића и Марјановића у Обреновац, како би се малишани дружили са њима, је тренер који такође заслужује велико поштовање. Мислим да је “Еко динар”, као пројекат који већ неколико година уназад живи у Обреновцу, успоставио норме понашања у спорту, успоставио могућност да будемо град једнаких шанси – рекао је Чучковић и подсетио да општинска лига у фудабалу почиње следеће недеље. Он је пожелео свим екипама пуно успеха у наредном првенству и апеловао на фер и коректу игру како се не би понављале немиле сцене од прошле године.

– Никада као председник нећу имати жељу нити ћу се трудити да доводимо играче са стране и финансирамо личне и политичке успехе. Спорт треба да буде намењен свој деци и да 5000 малишана нађе своје место на игралиштима. Спортски радници не треба да се баве тривијалним стварима, како обезбедити гориво за одлазак на турнир или упити дрес за децу. Ово је данас права слика Обреновца, града спорта – додао је Чучковић.

Организатор турнира, Живојин Кузмановић, изразио је велику захвалност Градској општини Обреновац.

– Да није помоћи општине, месне заједнице и људи који су заљубљени у овај спорт, ничега од овога не би било. Видели сте колики је одзив, колико је дошло дечака и девојчица из свих градова из околине Србије, довољно да нећемо стати на овоме. Повећаће се и број екипа, као и учесника. Пројекат “Еко динар” је много допринео, и ово је резултат тог улагања у децу и спорт. Морам овом приликом апеловати да то што дуже траје, и једног дана од ових дечака биће прави спортисти – рекао је Кузмановић.

Догађају је присуствовао и председник Комисије за спорт ГО Обреновац, Милош Станковић који је истакао да је ово један од најквалитетнијих турнира на простору наше општине, и да се Градска општина труди да пружи, како инфраструктурно, тако и кроз све програме који се реализују, могућност да се овакви турнири одрже. Станковић је навео да ће се у том правцу и наставити, јер је циљ да свако дете буде тамо где му је место, а то је апсолутно на спортском терену.

По завршетку такмичарског дела, најбољима су уручене медеље, захвалнице и пехари.