Играчи ЛА Клиперса Милош Теодосић и Бобан Марјановић, присуствовали су заједничком тренингу кошаркашких клубова “Playmaker” и “Раднички”. У Спортско културном центру их је дочекао велики број младих кошаркаша који су имали јединствену прилику да се друже са НБА звездама. У Обреновац су дошли на позив кошаркашког тренера Александра Гајића.

-Боби и ја смо препознали Гајин и Радетов рад, њихову посвећеност овде ка кошарци и деци и одмах смо се одазвали на позив. Драго нам је што можемо да помогнемо њиховом раду и што се дружимо данас са клиницима. Треба да воле кошарку и да је играју из љубави, тога је данас све мање а то је најбитније – казао је Милош Теодосић.

Након упознавања Теодосић и Марјановић поделила су деци савете за даљи развој спортског духа и заказили ново дружење за следећу годину.

-Одушевљени смо пријемом и дочеком овде у Обреновцу. Овде смо да пружимо једни другима подршку, они су тек почели да раде и да се развијају. Желимо да им покажемо пут како могу доћи до успеха. Веома је важно слушати тренера, тренирати упорно и бити вредан, тако ћемо сутра имати једног новог Бобија и Теа – нагласио је овом приликом Бобан Марјановић.

Представници Градске општине Обреновац изразили су задовољство пошто су могли да угосте два репрезентативца Србије. Обреновац је једини град у Србији у којем се спроводи програм ,,Еко спорт”, захваљујући коме сви од петог разреда до 18. године имају прилику да се потпуно бесплатно баве спортом по жељи.