Јавно комунално предузеће ”Обреновац” је уз помоћ Градске општине Обреновац купило нову специјализовану машину за рад на депонији Гребача. У питању је компактор за сабијање смећа који ће смањити могућност појаве пожара на депонији, каже директор тог предузећа, Зоран Лапчевић.

– Машина је купљена на кредит уз подршку Градске општине Обреновац због третирања смећа које се лагерује на депонију сваки дан. С обзиром да свакодневно ширимо наш обухват, то јест, уводимо нове месне заједнице у обухват одношење смећа, паралелно са тим морамо да се оснажимо са механизацијом која се налази на депонији. Ово је возило које ће боље распланиравати смеће и самим тим ће бити мање шансе да дође до самозапаљења – објаснио је Лапчевић и најавио да ће у том предузеће, крајем месеца, стићи још две машине, мали смећар и мала мултифункционална чистилица која ће се користити за одржавање јавне хигијене нашег града.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је у разговору са Драганом Јовановићем-Гулом, багеристом на депонији, истакао да је испуњено обећање које је дато новембра прошле године кад су стигле машине намењене за чишћење улица. Њих двојица су закључили, да ће, заједно са багером који је купљен пре скоро шест година, Обреновац бити безбрижан наредних десетак година.