Група студената из Србије, окупљена под именом “Strawberry energy”, која је осмислила и направила први јавни соларни пуњач мобилних телефона на свету, назван “Strawberry drvo”, добила је позив Европске комисије да учествује у “Недељи одрживог енергетског развоја” која се одржава од 11. до 15. априла у Бриселу.
Поред тога, у такмичарском делу “Недеље одрживог развоја” пласирали су се у топ 24 пројекта у Европи од укупно 309 пројеката. Пројекти су разврстани у четири категорије, а соларни пуњач у групи је пројеката намењених смањењу јавне потрошње. Из сваке категорије ће бити изабран најбољи рад, а Европска комисија је изразила жељу да “Strawberry drvo” буде постављено испред зграде Парламента ЕУ у Бриселу за време трајања сајма. Од свих пројеката, само су њиховом и још једном пројекту одлучили да дају максималну видљивост  и посебну позицију на сајму .
 
Да би осморо студената Електротехничког, Машинског, Архитектонског факултета и Факултета организационог наука отишло у Брисел потребно је око 12.000 евра да се уређај направи и опрема пренесе у Белгију. Градска општина Обреновац је обезбедила 200.000 динара и на тај начин подржала ову групу младих људи и њихове напоре да обезбеде средства за учешће на овом престижном сајму.  
Jat Airways, наша национална авиокомпанија, донирала је авионске карте за Брисел за осам чланова тима “Strawberry energy”. Ова авиокомпанија је показала спремност да пружи подршку овој омладинској идеји и иницијативи и допринесе афирмацији младих у Србији.
Први јавни соларни пуњач мобилних телефона постављен је прошлог октобра у Обреновцу, а за 40 дана га је користило 10.000 људи. “Strawberry drvo” претвара енергију сунца у електричну енергију, чува је у својим акумулаторима и користи је за бесплатно пуњење телефона. Има 16 уграђених пуњача скоро свих водећих произвођача, а корисник само треба да пронађе пуњач који одговара његовом моделу телефона, извуче га и притиском на тастер активира пуњење.