Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је данас са својим сарадницима обишао градилишта јавних објеката који се граде на територији општине. Он се лично уверио у напредак изградње фискултурне сале за основну школу ”Никола Тесла” у Скели као и изградње новог крила Дома здравља у центру Обреновца.

Чучковић је радницима оба градилишта по традиционалним српским обичајима уручио прасеће печење и изјавио да је данас званично најтоплији дан у овој грађевинској сезони и најтежи дан што се тиче радних услова.

– Ми смо и обећали паклено лето што се тиче радова у Обреновцу и видимо да се тренутно изливају темељи нашег новог Дома здравља, а радници у Скели су дошли до рогова у изградњи нове фискултурне сале. На понос свих Обреновчана је како се наш град развија и ми се нећемо зауставити док не дођемо до сваког села и сваког становника – закључио је Чучковић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац, Драган Блажић је у Скели истакао да су припреме за нову школску годину у пуном јеку.

– У истој мери у којој улажемо у одржавање и опремање свих градских школа, толико нам је битно да све сеоске школе, барем оне које имају велики број ђака, као што је то случај у Скели, имају идентичне услове као што имају деца у граду. Нова сала ниче и надамо се да ће бити готова у роковима који су гарантовани. Позитивна искуства која смо имали у изградњи сале у Грабовцу смо поново применили и за релативно мало новца, добијамо врло квалитетну салу – рекао је Блажић и позвао родитеље Скеле, Ратара, Ушћа и Уроваца да уписују децу у ову школу.

Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца је објаснио да је до сада завршено 60 одсто грубих грађевинских радова на изградњи фискултурне сале.

– Остаје део изградње који се односи на затварање бочних страна, а најпрече је да се уради котларница. Све остало ће бити завршено по пројектној документацији – рекао је Марошанин и истакао да је вредност инвестиције 69 милиона динара. Он је подсетио да је, за четири године, ово трећа спортска сала која је подарена Обреновчанима.

Што се тиче изградње новог крила Дома здравља, у склопу нове зграде налазиће се служба хитне помоћи и служба за здравствену заштиту одраслих. Вредност инвестиције износи три милиона евра. Будући објекат ће бити модеран и функционалан и биће објекат високе енергетске ефикасности, јединствен по томе што комбинује неколико система грејања.

Др Обрад Исаиловић, члан Већа Градске општине Обреновац је изразио наду да ће тај објекат бити завршен за мање од годину дана.

– Обреновац ће имати здање од 2000 квадрата у којем ће функционисати хитна служба и служба за здравствену заштиту одраслих са најсавременијом медицинском опремом – рекао је Исаиловић.