Данас су општину Обреновац посетили чланови Радне групе за утврђивање приоритета за повећање безбедности људи и имовине у граду Београду.
Састанку су присуствовали председник Радне групе Дејан Ранђић, чланови Радне групе, председник и заменик председника општине Обреновац Жељко Јоветић и Томислав Јеремић, помоћник председника општине Дарко Павличић и председник и заменик председника Скупштине ГО Обреновац Мирослав Неговановић и Бранко Матић.

На састанку је разговарано о проблемима из области безбедности на територији општине Обреновац, као и о конкретним предлозима за њихово решавање и повећање нивоа безбедности у Обреновцу.
Представници општине Обреновац су истакли неколико проблема са којима се суочавају грађани Обреновца. У питању су поплаве на територији општине, проблем паса луталица, наркоманија, малолетничка деликвенција, проблем безбедности у саобраћају, као и недостатак комуналних полицајаца.

Након састанка Дејан Ранђић, председник Радне групе, је пренео своје утиске:

– Одлуком Скупштине града из октобра месеца 2010. године формирана је Радна група за утврђивање приоритета за побољшање безбедности грађана на територији града Београда и током досадашњег рада утврдили смо на који начин нека решења можемо применити у пракси као би се грађани осећали безбедније. Желели смо да раздвојимо Београд према неким специфичностима, односно да проблем посматрамо кроз општине. До сада смо разговарали са представницима разних институција, како би чули проблеме и сугестије за њихово решавање. Прва посета београдским општинама почела је од Обреновца. Сматрамо да не можемо посматрати Београд као јединствену целину већ морамо тражити специфичности градских општина. Обреновац је велика општина која има своје специфичности и проблеме. Пуно тога је већ започето кроз могућности локалне самоуправе, као што су сарадња са полицијом и постављање видео надзора. И кроз разговор смо добили одређене предлоге шта је то што могу урадити општина Обреновац и град Београд како би се безбедност у Обреновцу  и субјективни осећај сигурности грађана поправили. План Радне групе је да разговара са свим битним чиниоцима и да у мају или јуну Скупштини града предложимо низ конкретних мера за повећање безбедности људи и имовине у граду Београду.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је прецизирао проблеме о којима се говорило на састанку са члановима Радне групе за утврђивање приоритета за повећање безбедности људи и имовине у граду Београду.

– Радна група је имала основни циљ да се упозна са проблемима у једној општини која се може назвати рубном у односу на неке градске, тако да ће они поредити Обреновац и Нови Београд да би дошли до неког системског решења за повећање безбедности на целој територији града Београда. Истакли смо највеће проблеме по питању  безбедности у нашој општини. Разговарали смо о поплавама које се дешавају на нашој територији, о проблемима безбедности у саобраћају, малолетничкој деликвенцији, наркоманији, проблемима са псима луталицама. Ми смо рекли чиме смо се бавили и шта смо радили претходних годину дана. Имали смо лупање града у ноћним сатима на неколико локација. Нико од нас се није осећао добро у том тренутку и уверавања полиције да се то више неће догађати у првом тренутку нису била тако убедљива, али ситуација и њихова реакција су показали да треба да им верујемо, јеру су они ту због нас – рекао је Жељко Јоветић.

Председник општине Обреновац је најавио да ће почетком априла бити постављено 14 камера у центру града и да је то конкретна реакција на прошлогодишњи инцидент ломљења  и лупања града. Тих 14 камера ће бити директно надгледано од стране оперативног центра обреновачког ОУП-а и то ће сигурно у некој мери повећати безбедност грађана Обреновца.