У месној заједници Кртинска у насељу Трњаци 17 домаћинстава прикључиће се на канализациону мрежу, чија изградња је завршена.

Дирекција за изградњу града Београда и Градска општина Обреновац, уложили су средства како би комплетна подручја Уроваца и Кртинске имала канализациону мрежу. Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” у договору са локалном самоуправом у наредном периоду радиће на ширењу мреже и у другим деловима општине.

Директор ЈКП Водовод и канализација, Бранко Матић је рекао да је у току постављање шахтова који ће омогућити функционисање канализације.

– Овај посао је вредан 20 милиона динара и у оквиру њега урадили смо Улицу Трњаци, улаз у насељено место Уровци до фекално црпне станице која је потпуно опремљена и пуштена у рад. Свих 17 домаћинстава ће бити прикључени, а очекује нас и наредни део посла. Са Дирекцијом за изградњу града Београда је потписан протокол у којем је дефинисано како ћемо наставити овај велики посао на изградњи канализације. Он је вредан укупно 200 милиона динара, а договор је да Дирекција изгради колектор канализације а да Градска општина Обреновац сноси трошкове и израђује прикључке – рекао је Матић и подсетио да у Кртинској и Уровцима има 312 прикључака.

Бранко Јевтић председник Савета месне заједнице Кртинска је објаснио зашто је канализациона мрежа важна за то село.

– Мештани су показали јако велику озбиљност, буквално, стопроцентним прикључивањем на мрежу. То је један очигледно горући проблем и наставићемо са ширењем канализационе мреже уласком у Улицу Дорћула, Пут за Прово, Вишњица, Пут за дубоку бару и Гробљанску. Цена прикључка је симболична и стимулативна, а то је, уједно, и сатисфакција народу који живи на буквално 100 метара од депоније пепела и знамо чему смо све изложени – казао је Јевтић.

Насее Трњаци у Кртинској је обишао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је у разговору са мештанима рекао да ће у наредним данима бити пуштена у рад и новоизграђена канализација у насељу Шљивице. Он је рекао да грађани морају да знају да су радови на изградњи канализационе мреже тешки и захтевни, јер су дубине велике а ниво подземних вода у Обреновцу је висок.